Nama diberi Nur Saliza Awatif [Awatif is not my father name, please note that!!]. Aku ni dari sebelum beranak sampai sekarang tak suka menyusahkan orang. Mama aku crita senang saja dia beranakan aku tapi pengorbanan mama mengandungkan dan melahirkan takkan pernah aku lupakan….MAMA I LOVE U!!

Ok, back to my Self.

Aku nie simple jer orgnya tapi kekadang cerewet. Simple maksudnya cara pemikiran aku, my stail, and my life. Cerewet plak….ok. Selalunya aku cerewet pasal cara kerja orang yg kerja dgn aku….dengan kata lain….berkerja dengan aku hendaklah dilakukan dengan sebaiknya dan bersungguh-sungguh…Bukan tak boleh berseronok ke apa tapi ada masanya…. Lagi satu aku BENCI menunggu…Jadi semestinya aku takkan buat org menunggu dan jgn buat aku menunggu…5minit is considered…more than that…you better not see me after that with lame excuse..

Lagi tentang diri aku…aku nie black maniac. Pasai apa aku guna theme hijau? Jawapanya: tak sempat nak update lagi….Segalanya tentang hitam, tapi….jgn salah paham..aku bukan Emo ke apa, boleh kata Gothic stail skit, sikit ja..tapi Baju Kurung tetap baju kurung….takdenya pakaian ala-ala Gothic ke apa nie….Aku minat music gothic and alternative rock….Evanescence, Linkin Park….

Aku beranak bulan Jun, 1989. Serius cakap, aku tak berapa ingat my living childhood….macam dah fade from my memory..but i do remember my family love to me…

Ni yg aku dapat dari Kajian  Dr Fadilah Kamsah:

JUN[29 Jun 1989]

berfikiran jauh & berwawasan[mmg berwawasan tapi kekadang mudah lupa wawasan diri]
mudah ditawan krn sikap baik[
org baik ngan aku, aku baik la ngan org]
berperangai yg lemah lembut[190% tidak setuju]
mudah berubah sikap,perangai,idea @mood[
boleh jd gila2 tapi boleh serius serta-merta]
idea yg terlalu banyak dikepala[
banyak…..nak explode dah nie]
bersikap sensitif[
??? entah..ni kekawan aku yg kata]
otaknya aktif (sentiasa berfikir)[
yup! klu aku tengah senyap tu aku tgh berfikir…tapi kekadang boleh jadi tgh tiduq]
sukar melakukan sesuatu dgn segera[
190% setuju]
bersikap suka menangguh-nangguh[
jugak 190% setuju tapi tak penah lagi kerja aku melanggar deadline]

bersikap terlalu memilih & mahukan yg terbaik[want d best, yes!!]
cepat marah & cepat sejuk[
marah…..tapi klu kena tempat sejuk pun cepat]
suka bercakap & berdebat[
don’t start….bila dah start bercakap susah nak berenti]
suka buat lawak & bergurau[
happy to see my buddies happy]
otaknya cerdas berangan-angan[
daydream]
mudah berkawan & pandai berkawan[……]
org yg sangat tertib [cemerkap adalah]
pandai mempamerkan sikap[???]
mudah kena selsema[
betui3]
suka berkemas[
agak rajin]
cepat rasa bosan[
sangat senang busan]
sikap terlalu memilih & cerewet
kurang mempamerkan perasaan
lambat nak sembuh apabila terluka hati
suka kepada barang yang berjenama
mudah menjadi eksekutif
kedegilan yg tidak terkawal
sesiapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan.

Ada maksud jugak di sebalik nama aku….Check this out…..

“Tak semestinya betul, harus salah. Sekadar suka-suka dan mungkin panduan untuk mengenali diri sendiri dan juga orang lain. Ikut pemerhatian saya selalunya ada kena mengena dan betul. Jika betul itu kebetulan, jika salah itu juga kebetulan. Yang betul dan baik rangsang terus, yang salah dan tak baik gantikan dengan yang baik atau hapus terus.”
– Dr. Hm Tuah Iskandar Al-Haj

NUR SALIZA AWATIF

N :
Anda suka bekerja, tapi selalu mahukan kerehatan.
U  :
Anda merasakan anda ada ciri istimewa setanding dengan org lain.
R  :
Anda seorang yang gemar social.
S  :
Anda sangat broad-minded (fikiran terbuka).
A  :
Anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dlm fikiran anda.
L  :
Anda sangat percaya dengan cinta dan mudah tenggelam ke dalamnya.
I  :
Anda mudah senyum dan boleh membuat orang lain senyum.
Z  :
Anda selalu bergaduh dengan seseorang.
A  :
Anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dlm fikiran anda.
A  :
Anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dlm fikiran anda.
W  :
Anda suka menyendiri.
A  :
Anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dlm fikiran anda.
T  :
Anda ada sikap canggih, amat canggih.
I  :
Anda mudah senyum dan boleh membuat orang lain senyum.
F  :
Semua orang menyayangi anda.
Klu berdasarkan apa yg Dr Tuah kata tu…sumpah aku xtau aku nie sorang pendiam…hahaha

Tulah serba sikit pasai diri aku…yg di highlight kan tu kebanyakkan aku perasan betui tentang diri aku…